Vårtur til Lisboa

På samme tid i fjor reiste jeg og en venninne på konferanse til Lisboa, og vi bestemte oss for å ta noen ekstra dager fri for å nyte byen litt.

Jeg har faktisk vært på utvekslingssemester her, så denne turen ble en herlig reunion med denne vakre byen som jeg ble så glad i da jeg studerte. Jeg husker hvordan jeg tok lange turer i byen med kameraet mitt, beundret de flotte flislagte murhusene og nøt deilige Pastel de Natas i solnedgang.

This image has an empty alt attribute; its file name is 46967587784_d80886857a_k.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 46967612414_a6f109eb0d_k.jpg

Denne gangen var fikk anledningen til å være ordentlig turist. M og jeg fikk leid en flott leilighet i fransk stil og i nærheten fant vi noen perler av noen fiskerestauranter og mange små sjarmerende butikker. Det var et kjempefint utgangspunkt for å rusle i resten av byen, og ikke minst ta en tur innom botanisk hage.

This image has an empty alt attribute; its file name is 46967605464_0dc5c2cba4_k.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_5810-1024x683.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 33879997058_3ee63d5b58_k.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 47757012281_3066af603b_k.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 32813405007_39145604e4_k.jpg

Som du kanskje skjønner, så er jeg veldig glad i hager. Spesielt de med planter som er litt utenom det vanlige. Det blir jo selvfølgelig ekstra sjarmerende når parken har katter, høner, påfugler og bygg i terrakotta.

Andre opplevelser jeg også kan anbefale når man først er i Lisboa:

 • En liten handletur i det trendy handleområdet LX Factory
 • Få en åndelig veiledning og sammen med en fantastisk cocktail på baren Pensao Amor
 • Spise byens mest autentiske sjømat ved Cervajo Ramiro

Nytt kapittel

I dag er min første dag som freelance designer. Nå har jeg gjort unna eposter, laget to-do lister og ført regnskap. Jeg tar meg små pauser underveis og nyter denne fine blomsterbuketten som var en avskjedsgave fra mine gamle kollegaer. Jeg kjenner på meg at det ikke skal lenge til før jeg kommer til å savne mine fine kollegaer.

This image has an empty alt attribute; its file name is DSC_5165-1024x684.jpg

Jeg har jobbet som fast ansatt i fem år. Det å jobbe helt for meg selv, som freelancer, er som å starte med helt blanke ark.

Det er godt mulig at jobben min ikke blir så forskjellig, men jeg er spent på hvordan freelance livet blir. Aller mest håper jeg på å få satt av tid til egne prosjekter. Jeg har lenge sett for meg kurs jeg kunne ha tatt, eller kunst jeg kunne ha startet på hvis jeg bare hadde fått mer tid. Nå får jeg kanskje endelig tid til å realisere noe av det.

Når jeg likevel innser at jeg nå står helt alene om å få oppdrag, så får jeg litt panikk. Men så minner jeg meg selv på at dette nok skal gå bra bare jeg kommer ordentlig i gang. Jeg har jo både fått erfaringer, mange dyktige kollegaer jeg kan spørre og mye mer kunnskap nå enn da jeg startet å jobbe.

Jeg håper jo bare på mer av den utviklingen fremover!

Bruktfunn nr. 1

Vevd veske

Monti Belli

Pris: 169 kr

Tilstand: Pent og godt brukt

Denne lille vesken som jeg fant på Fretex i påsken blir nok lett en favoritt.

Den er svært godt brukt, men fortsatt i helt fin stand og jeg lett se for meg at dette kan bli min yndlingsveske til sommeren. Den har en perfekt størrelse, spesielt når jeg trenger noe som kan romme kamera, mobil, lommebok sammen med en lett cardigan.

Jeg synes det er vanskelig å rettferdiggjøre å kjøpe helt nye plagg og tilbehør, når man stadig blir gjort bevisst på både de miljømessige effektene, i tillegg hvordan mennesker blir grovt utnyttet i produksjonen. Jeg kan ikke si at føler meg helt uskyldig med alle de parfymene jeg eier, samt elektronikken jeg stadig kjøper i jobbsammenheng. Men det er noen fristelser som er mindre sterke for min del, og mote er nok en av dem. Jeg har heldigvis vært flink til å velge plagg og tilbehør som jeg føler meg fornøyd med lenge og som holder seg pent lenge.

Selvfølgelig hadde det nok vært bedre å venne seg til å kjøpe minst mulig, uansett. Det er nok fortsatt ofte slik at jeg kjøper parfymer på impuls og i litt for store flasker en det som passer forbruket mitt. Så må jeg nok bli bedre på å undersøke mer etiske parfyme alternativer. Jeg tar gjerne imot tips!

En fin fredag

Jeg blir alltid så inspirert av Glamourbibliotekarens glamorøse fredager.

Det står stil av at hun har blogget i over ti år. Selv har jeg fulgt med siden 2011. Hun liker å gi fredagene sine et lite preg av glamour, og igjennom årene har hun samlet en liten gruppe med oss følgere hvor vi deler hva som gjør fredagene våre ekstra spesielle. (Nå hadde hun en liten blogg pause for ikke lenge tilbake, og da ble jeg nervøs for om hun ikke kom tilbake. Jeg er jo så glad i innleggene hennes!)

Det skal jo ikke mye til for å føle seg ekstra bra på en fredag. Det kan jo bare være det å ta på seg favoritt-blusen, eller drikke te litt ekstra lenge om morgenen eller noe annet fint. Det løfter jo stemningen litt ekstra å for eksempel pynte seg, eller ta seg tid til å faktisk nyte morgentimene. Det er noe jeg alltid ønsker å gjøre oftere, men ikke tar meg tid til i en hektisk hverdag. Det var i en podkast om meditasjon at jeg lærte at man jo ideelt sett skal ta med seg sin mindfulle sinnstilstand utenfor meditasjonen også. Jeg synes man kan dra en fin parallell til de glamorøse fredagene, da man tar seg mer tid og oppmerksomhet for å starte dagen på en god måte.

Akkurat denne fredagen er ekstra spesiell for meg. Jeg har åpnet en ny duft – Fleur de Pecher – en syrlig, fruktig og frisk komposisjon av Karl Lagerfeld. Jeg hadde spart den litt for å ha noe å glede meg. Sammen med en kopp med cappuccino på jobb og en akkurat passe arbeidsmengde – så har man en fullkommen fredag for min del.

Selfier får jeg nok ikke til hver fredag, men det er gøy med en, en gang i blant.

Også er det noe annet som gjør fredagen min ekstra stas. I kveld får jeg besøk av min faste gjest fra London. Og denne gang kommer han for å bli i hele mai! Jeg har forberedt noen bursdagsgaver og skal lage en ekstra god middag med en gang jeg kommer hjem.

Vi kommer nok til å gå litt på hverandre i den måneden han skal være på besøk hos meg, da jeg tross alt bor på en knøttliten hybel. Men samtidige blir det fint å ha ham her litt lenger enn en langhelg, som er det jeg vanligvis pleier.

Ønsker alle en fin fredag!

Fine ting nå

Jeg liker så godt hvordan vårsola lyser opp sofakroken på hybelen.

Nå jukser jeg litt med jordbær så tidlig i sesongen, men igjen så ble det litt for fristende å holde meg unna. Og så har jeg begynt å kjøpe meg pasjonsfrukt til dessert på ukentlig basis. Jeg bare elsker den frukten!

Det er helt nydelig å følge med på trærne blomstre i Oslo. Blomstringen skjer jo egentlig ganske tidlig i år, hvis man tenker på at det tross alt bare er april! Og så er det jo mange branner på Østlandet. Mange er jo veldig fornøyde med det varme vårværet, men jeg jeg tror vi hadde hatt godt av litt regn igjen snart.

Før jeg avslutter dagens post må jeg bare beklage for de hyppige stil-endringene her på bloggen. Jeg prøver å finne et tema som passer meg, og eksperimenterer litt slik at jeg til syvende og sist får en layout jeg liker. Så håper jeg bare at det ikke blir altfor frustrerende for dere som lesere. God kveld!

Vårens parfyme rotasjon

Akkurat nå har jeg fire fine dufter i vårens parfyme rotasjon.


Juicy Couture – Juicy Couture

Den første duften i Juicy Couture serien beskrives av mange som en gjemt tuberose skatt, og den er helt forskjellig fra de etterfølgende Juicy parfymene i serien. Jeg er helt betatt av tuberose, og det skal mye til for at en tuberose parfyme er feil for min nese. Her er notene blandet sammen med vannmelon og karamel – noe som kanskje høres spesielt ut, men jeg synes de fungerer veldig fint sammen. Jeg har noen spesielle minner fra denne parfymen som gjør at lukten minner meg svært mye om kjølige vårkvelder, sitte ved peisen og spise lapper med rømme og brunost. Og drikke flere glass med vin og kysse.

Neroli & Orchidee – L’Occitane

Denne er en fin, liten retro blanding. Den minner meg om gode, gamle Orchidee fra Yves Rocher – en parfyme som jeg luktet på masse da jeg vokste opp. En liten spray av denne gjør at jeg føler meg veldig hjemme, nesten hvor som helst. Den blir nesten som om den er en diskret, komfortabel og moderne versjon av Orchidee. Og så er det en passende jobb duft.

Green Tea Honeysuckle – Elizabeth Arden


This image has an empty alt attribute; its file name is 46848830894_7184fe4a25_c.jpg

I år hoppet jeg på Green Tea- bølgen. Nesten hvert år kommer Elizabeth Arden, eid av Revlon, med en ny variant av den deilige Green Tea Scent. Green Tea Revitalize var min første parfyme i serien, den er forfriskende på en boblende måte, og et passende valg for sen vinter eller tidlig vår etter min mening. Honeysuckle kunne vært den yngste søsteren i serien. Den er forfriskende søt og litt umoden, før den fordamper til noe rundt og rent. Jeg kjøpte parfymen uten å teste den, men som forventet, var den en parfyme som passet veldig godt til huden min.

Quatre En Rose – Boucheron

For meg føltes det litt juks å starte med denne parfymen så tidlig i sesongen.

Men jeg klarte ikke å holde meg unna! Quatre En Rose er parfymen jeg liker å plukke opp når jeg føler en lengsel etter sommer. Kandiserte solbær med roser er kanskje ikke så orginalt, men Quatre er likevel nydelig sammensatt. Venninna mi sier den lukter litt «slutty», og jeg kan være enig i at den er både sexy og selvsikker, men ikke på en billig måte. Den kan minne litt om Armani – Si, men den er ikke så overdøvende og søt.

Jeg er ikke stor fan av å favorisere parfymer. Forskjellig parfymer fungerer til forskjellige humør, vær, tid på døgnet osv. Jeg veldig glad for at jeg har en samling med ulike dufter som kan passe til flere anledninger. Når det er sagt så har min Juicy Couture flaske på 30 ml, blitt mer enn halvert og den var ny i mars! Den har gitt meg en følelse av å være feminin, sensuell og faktisk ganske koselig. En følelse som får meg rolig hver gang jeg sprayer den på, og det er nok grunnen til at jeg har brukt den så mye.

Hvis du prøver den, hadde det vært gøy å høre om du også trekker på smilebåndet når du lukter på den og får lyst til å holde flasken intill nesen lengst mulig. Det må jo virkelig være tegnet på at man har funnet yndlingsduften. Eller?

Påsken og orkidéer

Orchids

En bitteliten ting som frustrerer meg med årets påske er at jeg ikke har vært disiplinert nok til å få til en eneste meditasjon. Men når det er sagt så har jeg fått gjort mange fine ting:

 • Vært på ski i dalen hvor jeg kommer fra. Og været har vært helt upåklagelig.
 • Fått kvalitetstid med tre nære venninner.
 • Bakt blondies (altså brownies, men versjonen med hvit sjokolade), spist massevis av franske oster og smakt på en deilig Syrah til.
 • Fått tatt bilde av disse nydelig orkidéene som blomstrer alle på samme tid i år.

Litt på grunn av noen personlige ting som har pågått en stund, så har det vært ekstra vanskelig å holde seg positiv i påska. Jeg har jo vært borte fra byen en hel uke, og burde ha kommet hjem i full likevekt og med masse energi. I stedet følte jeg meg bare forvirret og utslitt. Det er litt vanskelig for meg å dele årsakene til dette nå, men kanskje jeg gjør det en dag.

Akkurat nå må jeg bare la meg selv få enda litt mer tid for meg selv, føle meg litt nedfor og ønske meg en ekstra dag fri. Det er helt greit innimellom, det også.

Fine ting i påska

A crocus flower

Å nyte synet av krokusene i hagen på bygda.

Bed of crocuses

Tidlige morgener med nydelig solskinn som bryter seg igjennom fjelltoppene og lyser opp gåsungene på trærne hjemme, så de nesten ser ut som små julelys. (Skulle ønske jeg fikk til et bedre bilde.)

Catkins in the sun

De stille nettene uten å måtte stå opp til enten trikken eller alarmen som er satt til 6:30.

Hei, kjære fredag!

For ei uke det har vært. Jeg må si at noen uker setter man spesielt pris på at fredagen endelig er her.

Jeg tror de fleste av oss er ganske enige om hva som er respektabel oppførsel på jobb, og det er sjelden at jeg personlig har opplevd sjåvinisme. Denne uken har jeg derimot fått meg en virkelig realitets-orientering. Jeg ble skikkelig cat-called av en kollega. Og da mener jeg skikkelig. Et øyeblikk ble jeg usikker på om han i det hele tatt fikk med seg at jeg stod like ved meg, i det han dro et par drøye kommentarer, først om utdannelsen min og så om kroppen min til en annen mannlig kollega.

Umiddelbart ble jeg ganske paff. Litt sånn at jeg var sikker på at deg hadde hørt feil. Rett etterpå fikk han, heldigvis, tilsnakk fra en kvinnelig kollega som kjenner han bedre.

Kanskje var det en glipp fra en klein person som ikke vet bedre. Eller kanskje var det «locker room» talk som er vanlig i det landet han er fra, da den andre kollegaen synes å være ganske underholdt. Uansett var jeg glad for at noen brøt inn og korrigerte.

Nå er jeg litt sånn at jeg ikke reagerer på slik atferd med det samme, men gjerne når jeg har fått tenkt meg litt om. Jeg ble ikke såret av kommentaren på noen måte, men sint fordi det minner meg på at det finnes folk som tar seg friheten for å snakke slik, og utifra empati for de som går igjennom mange verre krenkelser og i situasjoner må stå alene om de. Om ikke annet, så var situasjonen en påminner om at oss jenter må huske på å stå sammen og konfrontere slik oppførsel.

Når det er sagt: det er virkelig digg med fredag! Håper dere som starter påsken allerede i dag, får en helt herlig ferie. Personlig håper jeg på litt kvalitetstid hjemme på bygda, tid til meditasjon og kanskje å male litt.

Gledelig helg til alle!

Takknemlighets-boka

Det føles litt surrealistisk å snart ha skrevet ut den tredje takknemlighets-boka mi. Det har vært en givende reise siden jeg startet på min første Moleskin, som skulle inneholde 3 positive opplevelser jeg fant hver dag.

Første boka startet jeg med sommeren 2017. Jeg husker at jeg var veldig motivert til å finne frem til hverdagsgleden. Min nye, tomme Moleskin fikk navnet «Gode ting» på forsiden.

Siden da har jeg tatt meg 30 min (nesten) hver kveld for å skrive ned minst 3 fine øyeblikk som har skjedd meg i løpet av dagen. Til å begynne var det virkelig noe jeg måtte tvinge meg selv til, og noen kvelder var det ekstra vanskelig å sette seg ned for å tvinge frem noe positivt. Men over tid ble det noe som kom mer og mer av seg selv. Og etter hvert ble det til og med noe som påvirket meg til å aktivt se etter gode ting i øyeblikket. Det var akkurat det jeg håpet på!

I løpet av de neste åtte månedene var den første notatboka skrevet ut, og de fleste dager hadde jeg 5-7 minneverdige øyeblikk notert. Det er gøy å se tilbake på noen av de tingene jeg har notert.

Her er noen utdrag fra bøkene jeg har skrevet ut:

18. MARS 2018
 • Nå har jeg flytta de siste tingene fra leiligheten, med hjelp av min nærmeste venninne. Det er en utrolig lettelse å være helt ferdig med flyttinga, og å vite at jeg aldri var helt alene i prosessen.
 • Fulgte mamma sitt råd om å lage meg en varm sjokolade, men lagde meg en sunn variant med mandelmelk og honning. Nam!
 • Nå har været virkelig snudd til vårvær.
13. APRIL 2018
 • Endelig er fredagen her igjen! Yay!
 • Jeg fikk kjempefin feedback fra kollegaene mine på en presentasjon jeg holdt i dag. Det morsomme var jo at jeg hadde null tid til forberedelser og hele greia var improvisert. Og så var jeg sykt nervøs. Fikk høre at jeg var flink til å kommunisere klart og konsist alle ting jeg ønsket å snakke om, og at det hørtes interessant ut.
 • Endelig er jeg i gang med Duolingo fransk igjen. Skjønner ikke helt hvorfor det tok meg så lang tid å komme tilbake til deg. Det er jo kjempegøy!
28. APRIL 2018
 • Det var digg å starte et nytt prosjekt på jobb. Endelig!
 • Besøkte en god venninne på kvelden. Vi skravlet om alt og ingenting i evigheter.
 • Himmelen var nydelig på vei hjem fra venninna mi – rosa, lilla og blå.

Takknemlighetsbøkene mine hjalp meg med å finne gode øyeblikk og se ting positivt, også når ting føltes vanskelig. Det betyr utrolig mye å holde på praksisen når ting ikke går så bra, og er kanskje noe av det viktigste med å ha en slik bok.

Har du hatt en lignende bok før? Hvilke øyeblikk er du glad for at du noterte ned?