Bruktfunn nr. 1

Vevd veske

Monti Belli

Pris: 169 kr

Tilstand: Pent og godt brukt

Denne lille vesken som jeg fant på Fretex i påsken blir nok lett en favoritt.

Den er svært godt brukt, men fortsatt i helt fin stand og jeg lett se for meg at dette kan bli min yndlingsveske til sommeren. Den har en perfekt størrelse, spesielt når jeg trenger noe som kan romme kamera, mobil, lommebok sammen med en lett cardigan.

Jeg synes det er vanskelig å rettferdiggjøre å kjøpe helt nye plagg og tilbehør, når man stadig blir gjort bevisst på både de miljømessige effektene, i tillegg hvordan mennesker blir grovt utnyttet i produksjonen. Jeg kan ikke si at føler meg helt uskyldig med alle de parfymene jeg eier, samt elektronikken jeg stadig kjøper i jobbsammenheng. Men det er noen fristelser som er mindre sterke for min del, og mote er nok en av dem. Jeg har heldigvis vært flink til å velge plagg og tilbehør som jeg føler meg fornøyd med lenge og som holder seg pent lenge.

Selvfølgelig hadde det nok vært bedre å venne seg til å kjøpe minst mulig, uansett. Det er nok fortsatt ofte slik at jeg kjøper parfymer på impuls og i litt for store flasker en det som passer forbruket mitt. Så må jeg nok bli bedre på å undersøke mer etiske parfyme alternativer. Jeg tar gjerne imot tips!

En fin fredag

Jeg blir alltid så inspirert av Glamourbibliotekarens glamorøse fredager.

Det står stil av at hun har blogget i over ti år. Selv har jeg fulgt med siden 2011. Hun liker å gi fredagene sine et lite preg av glamour, og igjennom årene har hun samlet en liten gruppe med oss følgere hvor vi deler hva som gjør fredagene våre ekstra spesielle. (Nå hadde hun en liten blogg pause for ikke lenge tilbake, og da ble jeg nervøs for om hun ikke kom tilbake. Jeg er jo så glad i innleggene hennes!)

Det skal jo ikke mye til for å føle seg ekstra bra på en fredag. Det kan jo bare være det å ta på seg favoritt-blusen, eller drikke te litt ekstra lenge om morgenen eller noe annet fint. Det løfter jo stemningen litt ekstra å for eksempel pynte seg, eller ta seg tid til å faktisk nyte morgentimene. Det er noe jeg alltid ønsker å gjøre oftere, men ikke tar meg tid til i en hektisk hverdag. Det var i en podkast om meditasjon at jeg lærte at man jo ideelt sett skal ta med seg sin mindfulle sinnstilstand utenfor meditasjonen også. Jeg synes man kan dra en fin parallell til de glamorøse fredagene, da man tar seg mer tid og oppmerksomhet for å starte dagen på en god måte.

Akkurat denne fredagen er ekstra spesiell for meg. Jeg har åpnet en ny duft – Fleur de Pecher – en syrlig, fruktig og frisk komposisjon av Karl Lagerfeld. Jeg hadde spart den litt for å ha noe å glede meg. Sammen med en kopp med cappuccino på jobb og en akkurat passe arbeidsmengde – så har man en fullkommen fredag for min del.

Selfier får jeg nok ikke til hver fredag, men det er gøy med en, en gang i blant.

Også er det noe annet som gjør fredagen min ekstra stas. I kveld får jeg besøk av min faste gjest fra London. Og denne gang kommer han for å bli i hele mai! Jeg har forberedt noen bursdagsgaver og skal lage en ekstra god middag med en gang jeg kommer hjem.

Vi kommer nok til å gå litt på hverandre i den måneden han skal være på besøk hos meg, da jeg tross alt bor på en knøttliten hybel. Men samtidige blir det fint å ha ham her litt lenger enn en langhelg, som er det jeg vanligvis pleier.

Ønsker alle en fin fredag!

Fine ting nå

Jeg liker så godt hvordan vårsola lyser opp sofakroken på hybelen.

Nå jukser jeg litt med jordbær så tidlig i sesongen, men igjen så ble det litt for fristende å holde meg unna. Og så har jeg begynt å kjøpe meg pasjonsfrukt til dessert på ukentlig basis. Jeg bare elsker den frukten!

Det er helt nydelig å følge med på trærne blomstre i Oslo. Blomstringen skjer jo egentlig ganske tidlig i år, hvis man tenker på at det tross alt bare er april! Og så er det jo mange branner på Østlandet. Mange er jo veldig fornøyde med det varme vårværet, men jeg jeg tror vi hadde hatt godt av litt regn igjen snart.

Før jeg avslutter dagens post må jeg bare beklage for de hyppige stil-endringene her på bloggen. Jeg prøver å finne et tema som passer meg, og eksperimenterer litt slik at jeg til syvende og sist får en layout jeg liker. Så håper jeg bare at det ikke blir altfor frustrerende for dere som lesere. God kveld!

Vårens parfyme rotasjon

Akkurat nå har jeg fire fine dufter i vårens parfyme rotasjon.


Juicy Couture – Juicy Couture

Den første duften i Juicy Couture serien beskrives av mange som en gjemt tuberose skatt, og den er helt forskjellig fra de etterfølgende Juicy parfymene i serien. Jeg er helt betatt av tuberose, og det skal mye til for at en tuberose parfyme er feil for min nese. Her er notene blandet sammen med vannmelon og karamel – noe som kanskje høres spesielt ut, men jeg synes de fungerer veldig fint sammen. Jeg har noen spesielle minner fra denne parfymen som gjør at lukten minner meg svært mye om kjølige vårkvelder, sitte ved peisen og spise lapper med rømme og brunost. Og drikke flere glass med vin og kysse.

Neroli & Orchidee – L’Occitane

Denne er en fin, liten retro blanding. Den minner meg om gode, gamle Orchidee fra Yves Rocher – en parfyme som jeg luktet på masse da jeg vokste opp. En liten spray av denne gjør at jeg føler meg veldig hjemme, nesten hvor som helst. Den blir nesten som om den er en diskret, komfortabel og moderne versjon av Orchidee. Og så er det en passende jobb duft.

Green Tea Honeysuckle – Elizabeth Arden


This image has an empty alt attribute; its file name is 46848830894_7184fe4a25_c.jpg

I år hoppet jeg på Green Tea- bølgen. Nesten hvert år kommer Elizabeth Arden, eid av Revlon, med en ny variant av den deilige Green Tea Scent. Green Tea Revitalize var min første parfyme i serien, den er forfriskende på en boblende måte, og et passende valg for sen vinter eller tidlig vår etter min mening. Honeysuckle kunne vært den yngste søsteren i serien. Den er forfriskende søt og litt umoden, før den fordamper til noe rundt og rent. Jeg kjøpte parfymen uten å teste den, men som forventet, var den en parfyme som passet veldig godt til huden min.

Quatre En Rose – Boucheron

For meg føltes det litt juks å starte med denne parfymen så tidlig i sesongen.

Men jeg klarte ikke å holde meg unna! Quatre En Rose er parfymen jeg liker å plukke opp når jeg føler en lengsel etter sommer. Kandiserte solbær med roser er kanskje ikke så orginalt, men Quatre er likevel nydelig sammensatt. Venninna mi sier den lukter litt «slutty», og jeg kan være enig i at den er både sexy og selvsikker, men ikke på en billig måte. Den kan minne litt om Armani – Si, men den er ikke så overdøvende og søt.

Jeg er ikke stor fan av å favorisere parfymer. Forskjellig parfymer fungerer til forskjellige humør, vær, tid på døgnet osv. Jeg veldig glad for at jeg har en samling med ulike dufter som kan passe til flere anledninger. Når det er sagt så har min Juicy Couture flaske på 30 ml, blitt mer enn halvert og den var ny i mars! Den har gitt meg en følelse av å være feminin, sensuell og faktisk ganske koselig. En følelse som får meg rolig hver gang jeg sprayer den på, og det er nok grunnen til at jeg har brukt den så mye.

Hvis du prøver den, hadde det vært gøy å høre om du også trekker på smilebåndet når du lukter på den og får lyst til å holde flasken intill nesen lengst mulig. Det må jo virkelig være tegnet på at man har funnet yndlingsduften. Eller?

Påsken og orkidéer

Orchids

En bitteliten ting som frustrerer meg med årets påske er at jeg ikke har vært disiplinert nok til å få til en eneste meditasjon. Men når det er sagt så har jeg fått gjort mange fine ting:

 • Vært på ski i dalen hvor jeg kommer fra. Og været har vært helt upåklagelig.
 • Fått kvalitetstid med tre nære venninner.
 • Bakt blondies (altså brownies, men versjonen med hvit sjokolade), spist massevis av franske oster og smakt på en deilig Syrah til.
 • Fått tatt bilde av disse nydelig orkidéene som blomstrer alle på samme tid i år.

Litt på grunn av noen personlige ting som har pågått en stund, så har det vært ekstra vanskelig å holde seg positiv i påska. Jeg har jo vært borte fra byen en hel uke, og burde ha kommet hjem i full likevekt og med masse energi. I stedet følte jeg meg bare forvirret og utslitt. Det er litt vanskelig for meg å dele årsakene til dette nå, men kanskje jeg gjør det en dag.

Akkurat nå må jeg bare la meg selv få enda litt mer tid for meg selv, føle meg litt nedfor og ønske meg en ekstra dag fri. Det er helt greit innimellom, det også.

Fine ting i påska

A crocus flower

Å nyte synet av krokusene i hagen på bygda.

Bed of crocuses

Tidlige morgener med nydelig solskinn som bryter seg igjennom fjelltoppene og lyser opp gåsungene på trærne hjemme, så de nesten ser ut som små julelys. (Skulle ønske jeg fikk til et bedre bilde.)

Catkins in the sun

De stille nettene uten å måtte stå opp til enten trikken eller alarmen som er satt til 6:30.

Hei, kjære fredag!

For ei uke det har vært. Jeg må si at noen uker setter man spesielt pris på at fredagen endelig er her.

Jeg tror de fleste av oss er ganske enige om hva som er respektabel oppførsel på jobb, og det er sjelden at jeg personlig har opplevd sjåvinisme. Denne uken har jeg derimot fått meg en virkelig realitets-orientering. Jeg ble skikkelig cat-called av en kollega. Og da mener jeg skikkelig. Et øyeblikk ble jeg usikker på om han i det hele tatt fikk med seg at jeg stod like ved meg, i det han dro et par drøye kommentarer, først om utdannelsen min og så om kroppen min til en annen mannlig kollega.

Umiddelbart ble jeg ganske paff. Litt sånn at jeg var sikker på at deg hadde hørt feil. Rett etterpå fikk han, heldigvis, tilsnakk fra en kvinnelig kollega som kjenner han bedre.

Kanskje var det en glipp fra en klein person som ikke vet bedre. Eller kanskje var det «locker room» talk som er vanlig i det landet han er fra, da den andre kollegaen synes å være ganske underholdt. Uansett var jeg glad for at noen brøt inn og korrigerte.

Nå er jeg litt sånn at jeg ikke reagerer på slik atferd med det samme, men gjerne når jeg har fått tenkt meg litt om. Jeg ble ikke såret av kommentaren på noen måte, men sint fordi det minner meg på at det finnes folk som tar seg friheten for å snakke slik, og utifra empati for de som går igjennom mange verre krenkelser og i situasjoner må stå alene om de. Om ikke annet, så var situasjonen en påminner om at oss jenter må huske på å stå sammen og konfrontere slik oppførsel.

Når det er sagt: det er virkelig digg med fredag! Håper dere som starter påsken allerede i dag, får en helt herlig ferie. Personlig håper jeg på litt kvalitetstid hjemme på bygda, tid til meditasjon og kanskje å male litt.

Gledelig helg til alle!

Takknemlighets-boka

Det føles litt surrealistisk å snart ha skrevet ut den tredje takknemlighets-boka mi. Det har vært en givende reise siden jeg startet på min første Moleskin, som skulle inneholde 3 positive opplevelser jeg fant hver dag.

Første boka startet jeg med sommeren 2017. Jeg husker at jeg var veldig motivert til å finne frem til hverdagsgleden. Min nye, tomme Moleskin fikk navnet «Gode ting» på forsiden.

Siden da har jeg tatt meg 30 min (nesten) hver kveld for å skrive ned minst 3 fine øyeblikk som har skjedd meg i løpet av dagen. Til å begynne var det virkelig noe jeg måtte tvinge meg selv til, og noen kvelder var det ekstra vanskelig å sette seg ned for å tvinge frem noe positivt. Men over tid ble det noe som kom mer og mer av seg selv. Og etter hvert ble det til og med noe som påvirket meg til å aktivt se etter gode ting i øyeblikket. Det var akkurat det jeg håpet på!

I løpet av de neste åtte månedene var den første notatboka skrevet ut, og de fleste dager hadde jeg 5-7 minneverdige øyeblikk notert. Det er gøy å se tilbake på noen av de tingene jeg har notert.

Her er noen utdrag fra bøkene jeg har skrevet ut:

18. MARS 2018
 • Nå har jeg flytta de siste tingene fra leiligheten, med hjelp av min nærmeste venninne. Det er en utrolig lettelse å være helt ferdig med flyttinga, og å vite at jeg aldri var helt alene i prosessen.
 • Fulgte mamma sitt råd om å lage meg en varm sjokolade, men lagde meg en sunn variant med mandelmelk og honning. Nam!
 • Nå har været virkelig snudd til vårvær.
13. APRIL 2018
 • Endelig er fredagen her igjen! Yay!
 • Jeg fikk kjempefin feedback fra kollegaene mine på en presentasjon jeg holdt i dag. Det morsomme var jo at jeg hadde null tid til forberedelser og hele greia var improvisert. Og så var jeg sykt nervøs. Fikk høre at jeg var flink til å kommunisere klart og konsist alle ting jeg ønsket å snakke om, og at det hørtes interessant ut.
 • Endelig er jeg i gang med Duolingo fransk igjen. Skjønner ikke helt hvorfor det tok meg så lang tid å komme tilbake til deg. Det er jo kjempegøy!
28. APRIL 2018
 • Det var digg å starte et nytt prosjekt på jobb. Endelig!
 • Besøkte en god venninne på kvelden. Vi skravlet om alt og ingenting i evigheter.
 • Himmelen var nydelig på vei hjem fra venninna mi – rosa, lilla og blå.

Takknemlighetsbøkene mine hjalp meg med å finne gode øyeblikk og se ting positivt, også når ting føltes vanskelig. Det betyr utrolig mye å holde på praksisen når ting ikke går så bra, og er kanskje noe av det viktigste med å ha en slik bok.

Har du hatt en lignende bok før? Hvilke øyeblikk er du glad for at du noterte ned?

Vår i botanisk hage

En av de hyggeligste måtene å slappe av på når man bor nærme Tøyen er å følge med på blomstringen i botanisk hage. Jeg bor like i nærheten, og føler det er en luksus å kunne svippe innom når jeg føler for det. Varme dager i april synes jeg er nesten de beste. Det skjer store endringer på kort tid ute, og inne i veksthusene er det like spennende året rundt.

flowers in spring

Snart får vi en gul blomstereng.

exotic plant

Jeg elsker trope-klimaet og eksotiske planter som blomstrer året rundt i veksthuset. Her får blir man god å varm, spesielt når man kommer inn fra februar-kulden.

Slike søte orkideer kunne jeg tenke meg hjemme.

Og det fineste med botanisk hage i Oslo er jo at det er helt gratis. God søndag!

Glede

botanical garden in Oslo
Crocuses in early spring
painting a cup

Nå føler jeg meg endelig litt lettere. Den siste tiden har vært fylt meg positive tanker og øyeblikk, mye mer enn det jeg hadde håpet på.

En morgen sent i mars følte jeg virkelig at jeg er «akkurat der hvor jeg skal være». Det høres jo ganske rart ut egentlig, men på en måte var det en seier etter ganske mange tøffe ting som har skjedd med meg de siste årene – uten at jeg vil gå så mye inn på hva de har vært. Ting føles rett og slett «riktig». Selv om ikke alle rundt meg har det bra hele tiden, og ting alltids kan bli vanskeligere – så skal jeg jobbe for en vei for å løse opp i det. Og på veien skal jeg alltid se etter de fine øyeblikkene:

Morgendugg på vinduene her i hybelen på Tøyen. Pynte meg med rød leppestift før jobben. Lukten av B’s stekte poteter med franske urter til søndagsbrunsjen. Pytt sann om vi bor på hybel. Vi har sannelig funnet våre måter å utnytte plassen helt maksimalt på. Endelig maler jeg igjen (på store lerret til og med!). Jeg får mye glede av å følge med på tulipanene i mammas hage. Og så har jeg fantastiske friheter, en god finansiell situasjon og gode, nære venner som støtter meg i beslutningen om å bli freelancer. (Det føles ganske stort – og jeg er utrolig takknemlig for mine nærmeste venner.)

Og listen kan alltids bli lengre hvis jeg tenker meg godt om.

Vanligvis har jeg alltid følt at den ene årstiden minner litt om den samme tiden i fjor, men jeg har på følelsen av at det kommer flere positive endringer i år. Håper det holder seg slik!