Takknemlighets-boka

Det føles litt surrealistisk å snart ha skrevet ut den tredje takknemlighets-boka mi. Det har vært en givende reise siden jeg startet på min første Moleskin, som skulle inneholde 3 positive opplevelser jeg fant hver dag.

Første boka startet jeg med sommeren 2017. Jeg husker at jeg var veldig motivert til å finne frem til hverdagsgleden. Min nye, tomme Moleskin fikk navnet «Gode ting» på forsiden.

Siden da har jeg tatt meg 30 min (nesten) hver kveld for å skrive ned minst 3 fine øyeblikk som har skjedd meg i løpet av dagen. Til å begynne var det virkelig noe jeg måtte tvinge meg selv til, og noen kvelder var det ekstra vanskelig å sette seg ned for å tvinge frem noe positivt. Men over tid ble det noe som kom mer og mer av seg selv. Og etter hvert ble det til og med noe som påvirket meg til å aktivt se etter gode ting i øyeblikket. Det var akkurat det jeg håpet på!

I løpet av de neste åtte månedene var den første notatboka skrevet ut, og de fleste dager hadde jeg 5-7 minneverdige øyeblikk notert. Det er gøy å se tilbake på noen av de tingene jeg har notert.

Her er noen utdrag fra bøkene jeg har skrevet ut:

18. MARS 2018
  • Nå har jeg flytta de siste tingene fra leiligheten, med hjelp av min nærmeste venninne. Det er en utrolig lettelse å være helt ferdig med flyttinga, og å vite at jeg aldri var helt alene i prosessen.
  • Fulgte mamma sitt råd om å lage meg en varm sjokolade, men lagde meg en sunn variant med mandelmelk og honning. Nam!
  • Nå har været virkelig snudd til vårvær.
13. APRIL 2018
  • Endelig er fredagen her igjen! Yay!
  • Jeg fikk kjempefin feedback fra kollegaene mine på en presentasjon jeg holdt i dag. Det morsomme var jo at jeg hadde null tid til forberedelser og hele greia var improvisert. Og så var jeg sykt nervøs. Fikk høre at jeg var flink til å kommunisere klart og konsist alle ting jeg ønsket å snakke om, og at det hørtes interessant ut.
  • Endelig er jeg i gang med Duolingo fransk igjen. Skjønner ikke helt hvorfor det tok meg så lang tid å komme tilbake til deg. Det er jo kjempegøy!
28. APRIL 2018
  • Det var digg å starte et nytt prosjekt på jobb. Endelig!
  • Besøkte en god venninne på kvelden. Vi skravlet om alt og ingenting i evigheter.
  • Himmelen var nydelig på vei hjem fra venninna mi – rosa, lilla og blå.

Takknemlighetsbøkene mine hjalp meg med å finne gode øyeblikk og se ting positivt, også når ting føltes vanskelig. Det betyr utrolig mye å holde på praksisen når ting ikke går så bra, og er kanskje noe av det viktigste med å ha en slik bok.

Har du hatt en lignende bok før? Hvilke øyeblikk er du glad for at du noterte ned?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *