Hei, kjære fredag!

For ei uke det har vært. Jeg må si at noen uker setter man spesielt pris på at fredagen endelig er her.

Jeg tror de fleste av oss er ganske enige om hva som er respektabel oppførsel på jobb, og det er sjelden at jeg personlig har opplevd sjåvinisme. Denne uken har jeg derimot fått meg en virkelig realitets-orientering. Jeg ble skikkelig cat-called av en kollega. Og da mener jeg skikkelig. Et øyeblikk ble jeg usikker på om han i det hele tatt fikk med seg at jeg stod like ved meg, i det han dro et par drøye kommentarer, først om utdannelsen min og så om kroppen min til en annen mannlig kollega.

Umiddelbart ble jeg ganske paff. Litt sånn at jeg var sikker på at deg hadde hørt feil. Rett etterpå fikk han, heldigvis, tilsnakk fra en kvinnelig kollega som kjenner han bedre.

Kanskje var det en glipp fra en klein person som ikke vet bedre. Eller kanskje var det «locker room» talk som er vanlig i det landet han er fra, da den andre kollegaen synes å være ganske underholdt. Uansett var jeg glad for at noen brøt inn og korrigerte.

Nå er jeg litt sånn at jeg ikke reagerer på slik atferd med det samme, men gjerne når jeg har fått tenkt meg litt om. Jeg ble ikke såret av kommentaren på noen måte, men sint fordi det minner meg på at det finnes folk som tar seg friheten for å snakke slik, og utifra empati for de som går igjennom mange verre krenkelser og i situasjoner må stå alene om de. Om ikke annet, så var situasjonen en påminner om at oss jenter må huske på å stå sammen og konfrontere slik oppførsel.

Når det er sagt: det er virkelig digg med fredag! Håper dere som starter påsken allerede i dag, får en helt herlig ferie. Personlig håper jeg på litt kvalitetstid hjemme på bygda, tid til meditasjon og kanskje å male litt.

Gledelig helg til alle!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *